Jympa på Allaktivitetshuset i Södertälje en superhit!


Vi har bara gjort det en gång, men ååå vad härligt det var att se alla glada miner bland våra kvinnliga elever idag. Min kollega Linda hade satt ihop ett program som passade våra elever – och otränade mig! – helt perfekt. Lite stretching av olika kroppsdelar, lite gå och springa och lite avslappning. Allt till musik från diverse olika kulturer som jag lyckats få in på mitt Spotify och som faktiskt funkade i paddan kopplat till lokalens ljudsystem!

Alla damerna var verkligen glada att vi gjorde detta och de vill ha längre pass och flera gånger i veckan. Men – vi får nöja oss med en gång i veckan för det är vad vi har råd med. Vi har nämligen bestämt att satsa det lilla belopp vi har på rörelse istället för på nya böcker eller något annat.

Och varför är det bara damer, kan man undra? Jo, eleverna fick välja själva hur de ville ha det. De flesta kvinnorna ville ha jympa med bara kvinnor så männen fick finna sig i det. Vi delar på tiden – en timme var. Vad jag förstår så spelade killarna pingis på sin timme. Tur att vi numera har en manlig lärare i vår arbetsmarknadskonsulent – och en manlig modersmålsstödjare. Det blir också lite extra motion eftersom vi promenerar till Allhuset, vilket tar ca 20 minuter.

Meningen är att vi på resterande timme kan ha möjlighet till samtal om sådant man kanske helst vill prata om i enkönade grupper. För kvinnorna tänker jag på empowerment – sådant som boostar deras självkänsla – men också rent fysiska saker som kvinnosjukdomar, mammografi och annat som kanske inte passar sig att skriva om i den här bloggen.

Vi lärare och modersmålsstödjare är i alla fall jätteglada åt att detta föll så väl ut. Vem hade kunnat tro att våra elever kunde bli så glada över att skutta runt i en liten jympasal!? Det var verkligen härligt att se glädjen och att höra skratten! Nästa gång kanske vi testar omklädningsrummet också – och har med oss yoga-mattor som vi också investerat i.

Och imorgon satsar vi lärare och modersmålsstödjare en del av våra kompetensutvecklingspengar på ett jympapass på Friskis & Svettis – bara för oss. Vi hoppas kunna lära oss några bra moves och rörelser som vi kan ta med oss till våra elevpass. Passet heter lämpligt nog Jympa Bas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s