#Bas på SVT:s lokalnyheter i Södertälje


Sent igår eftermiddag blev vi på Bas tillfrågade om vi kunde ta emot ett tv-team dagen därpå? Oj! Varför då? Jo, vi har en högre andel godkända på A-nivån än resten av landet – eller var det länet? – och det var ju väldigt roligt att höra. Hur kan det komma sig? Vad gör vi? Hur gör vi? Vem kunde ställa upp och prata på tv? De vill intervjua en lärare, troligen några elever och också vara med på en lektion en stund. Mina kollegor tycktes tro att jag skulle kunna klara detta, så så blev det.

Idag har de varit här: två unga, trevliga tjejer – en reporter och en fotograf. Jag blev intervjuad nere i skolans foajé, där det förstås efter ett tag samlades en klunga av skolans övriga elever som sett filmkameran. Där stod jag med kameran framför näsan och skulle säga kloka saker om Bas och vårt arbetssätt med nyanlända vuxna med ingen eller kort utbildning från sina hemländer. Sedan pratade de med två av våra elever, en man från Syrien och en kvinna från Somalia. Och sedan var de med lite på en lektion och filmade där. De som inte ville vara med på bild satt vid ett bord. Jag hade förstås förberett dem på att detta skulle ske och vi hade också gått igenom vad vi skulle prata om på lektionen: morgondagens arbetsplatsbesök hos Eko-odlarna utanför Järna.
Jag pratade en del, jag vet att våra elever gjorde det också och sedan var det en del filmande under lektionen. Allt ska klippas ner till två minuter! Detta ska sedan sändas på Södertäljes lokalnyheter, troligen på fredag. Missar man det så ska det finnas på SVTplay. Så det lär vi ju få titta på tillsammans!

Så kan det också vara en dag på jobbet!

SVT lokalnyheter Södertälje

One response to “#Bas på SVT:s lokalnyheter i Södertälje

 1. Qarin Franker

  Jätteroligt ska det bli att få titta på detta Helena!

  Så bra med all positiv uppmärksamhet! vi lovar sprida det!

  Good practice -det är vad alla behöver se för att förstå!!

  Kr från Q

  PS jag ccar till dig Katarina (DSapropå vår mailväxling!)

  Qarin Franker FD, universitetslektor i svenska som andraspråk PhD, associate professor in Swedish as a second language Institutet för svenska som andraspråk (ISA) Institutionen för svenska språket Göteborgs universitet Box 200 405 30 Göteborg Sweden +46 (0)31 786 44 64 mobil: + 46(0)708 293 296 ________________________________

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s