7-sidigt reportage om Bas i tidningen KOM!


Redan dags igen! Härom dagen kollegans och min artikel om Alfabetiseringskonferensen och nu ett 7-sidigt reportage om Bas i tidningen KOM, som ägs av ViS – Vuxenutbildning i Samverkan. ViS övergripande syfte är att främja vuxnas möjligheter till formell utbildning och validering.

– Det jag kan är inte värt något. Mina praktiska sidor betyder ingenting här, om jag inte kan läsa, skriva och använda datorn.

Så säger en av våra elever och det är tyvärr så på pricken rätt – för många på studieväg 1. ”Att som vuxen anlända till Sverige utan att kunna läsa eller skriva är en oerhörd utmaning. Idag kräver de flesta kommuner att elever går ut SFI innan de får fortsätta studera grundläggande ämnen. Men många kommer aldrig så långt. Vägen till arbetsmarknaden blir därför lång och många lever i utanförskap. Pilotprojektet Bas inför nya metoder för lärande. Nu implementeras projektet i olika kommuner i Stockholms län. KOM har besökt Södertälje.”

Så börjar reportaget. KOM har lagt ut detta nummer digitalt, så klicka gärna på länken här nedanför och läs vidare. Reportaget är skrivet av Karolina Jeppson, som också har tagit bilderna.

”Varför har ingen reagerat tidigare?” – reportage om Bas

KOM nr 4/2014

IMG_4245.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s