Idag skickade vi ut eleverna på stan


För att eleverna skulle öva sig på att klara sig på egen hand och också behöva fråga folk om lite saker på svenska, så skickade vi idag ut dem på uppdrag. Vi delade in dem i grupper på ca tre personer; alla pratade samma språk men de kunde lite olika mycket och vi försökte para ihop de självständiga med de som behövde lite mer hjälp.

Vi gick igenom vad de skulle göra. De fick välja på fem destinationer:

Huddinge Centrum
Haninge Centrum
Tumba Centrum
Liljeholmen
Globen

Alla skulle svara på samma frågor oavsett vart de åkte. Varje grupp hade med sig en iPad så att de kunde fotografera och använda vid redovisningen när de kom tillbaka. De skulle skriva upp namnen på fem butiker och vad de sålde. De skulle ta reda på hur många apotek centrumet hade och vad de hette. De skulle fråga om det fanns något bibliotek. Och de skulle ta reda på hur mycket en iPhone5 kostade.

Förutom att vi fick stuva om lite i grupperna då det var rätt många borta, så funkade det hela riktigt bra. Innan de åkte fick de titta i appen Res i STHLM för att se hur de skulle åka, om de inte redan kunde det. De som skulle till Liljeholmen hade t.ex. aldrig varit där.

Alla hade haft riktigt roligt och lärt sig mycket. Några hade t.o.m. fotograferat hur de frågat en svensk: ”Ursäkta, kan du hjälpa mig? Finns det ett bibliotek här?” Det enda som fungerade mindre bra var när de kom tillbaka och skulle redovisa för varandra. Vi var då alla i samma klassrum och det blev väldigt pratigt, trots att kollegan och jag sa till gång på gång. Och ändå var det ju de själva som stod och pratade.

Men, men, som koncept var det bra och vi kommer säkert att göra detta igen. Med svårare frågor och längre resor!

I Haninge Centrum finns ett stort jättefint bibliotek!

20140527-211727-76647714.jpg

Inlägg 088 i utmaningen #blogg100

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s