Skolverket har varit på besök!


Puh! Helt slut efter alla adrenalinpåslag på sista tiden. Stort seminarium med prat inför en massa människor i fredags och idag hade vi besök av två personer från Skolverket. De besökte kollegan och mig i vår grupp och fick se en en mycket elevaktiv lektion med sång, rörelse och arbete i olika stationer före rast. När det sedan var min tur så blev det prat om Europa och EU – med tanke på det stundande valet. Vi hade kommit överens om att göra våra lektioner rätt olika, så att man skulle se skillnaden mellan en suggestopedi-inspirerad lektion och en baslektion med modersmålsstödjare.

Jag tycker att det gick rätt bra. Förutom att jag glömde att man skulle sätta in två sladdar i pc:n om man vill att den ska vara interaktiv med Smartboarden … Fattade inte alls varför det inte funkade … Löste det med att eleverna fick komma fram till tavlan och peka på länder och flaggor och så flyttade jag runt ord och bild själv. Och jag som hade tänkt glänsa både med Smartboard och iPads … Hade nämligen gjort glosor i Bitsboard, men det hann vi inte med när besöket var där. Att välja bilder till den här sortens ord är verkligen inte lätt. Det här med bilder i undervisningen av den här målgruppen får nog bli ett separat inlägg vid senare tillfälle.

Nåja, huvudsaken är att våra elever nu vet betydligt mer om Europa och EU än tidigare. Vi har pratat om viktiga ord som fred, demokrati, frihet, jämlikhet, val, rösta, medborgarskap, lagar etc. Jag tänker köra samma lektion med en annan grupp på måndag.

Damerna från Skolverket verkade nöjda med sitt besök. De har också fått prata med kollegan och mig, utan elever, och med några modersmålsstödjare, vår arbetslagsledare och vår ”spridningsspecialist”. Vår projektledare är tyvärr sjuk.

Vi avslutade dagen med att diskutera ytterligare ett studiebesök. Det är många som vill komma och kolla in hur vi jobbar. Det är förstås jätteroligt, men det får vara någon måtta på hur många som kommer i taget och hur ofta. Eleverna tycker nog mest att det är roligt – men vi lärare blir helt slut, haha!

Och: kollegan och jag har blivit inbjudna att prata i Lidköping i september! Verkligen kul! Nu startar vår Bas-turné!

20140514-172335.jpg

Inlägg 074 i utmaningen #blogg100

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s