Värsta gympapasset med många skratt


Idag kom min sjuksköterskekompis Barbro för sista gången – laddad med rockring, balansplatta, liten gummiboll, stor pilatesboll, gummiband av olika sorter, hopprep, sit up ”bräda” och massagenyckelpigor.

Vi introducerade alla grejerna och Barbro visade hur man kunde använda dem och varför de var bra. Sedan flyttade vi undan alla bord så att vi fick gott om plats. Sedan vidtog provandet! Riktigt kul att se att även de som såg skeptiska ut från början med liv och lust la sig och sprattlade med benen på den stora pilatesbollen, provade balansen på balansplattan eller försökte hoppa hopprep. Några stod i rad och masserade varandra, precis som Mumlans alla barn i Muminböckerna.

Alla tyckte det var roligt att prova och jag hoppas att någon kanske köper något att öva med hemma. Vi tittade på Stadiums hemsida vad sakerna kunde tänkas kosta. Flera har t.ex. besvär med stela nackar och axlar – precis som jag själv – och då kan lite övningar med ett träningsgummiband göra susen.

Vi avrundade med en sista enkät. Alla kryssade i att i stort sett allt fått glada smileysar, dvs varit roligt att prova. Vi knöt ihop säcken med att prata om allt vad vi fått lära oss om på Barbros besök. Om var och en tagit till sig åtminstone en sak av det vi pratat om och gjort kommer det att påverka deras hälsa i positiv riktning. Kanske man motionerar lite, sover nån timme mer, tänker på vad man äter eller ägnar sig åt något man blir glad av på fritiden. Och alla kommer att ha stor glädje av sina kalendrar! Vi använde dem t.ex. direkt efter att Barbro gått, då vi pratade om maj, vilka dagar det hände nåt speciellt etc.

I tillägg till att eleverna tyckte att allt detta varit roligt så har kollegorna och jag fått lite inspiration till vad vi kan ta med oss att jobba med i framtiden. Tänk om vi kunde få till lite sponsrade hopprep, balansbrädor och gummiband!? Det vore verkligen toppen! Nån som har några tips?

Jag vill helst inte lägga upp bilder på eleverna så här kommer en på några av sakerna vi provade.

20140506-182941.jpg

Inlägg 066 i utmaningen #blogg100

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s