Nya val på Bas: brännboll, basket eller promenad


Nu när det börjar bli fint väder ute bestämde vi oss för att återuppta utomhusaktiviteterna från i somras: brännboll och promenad. Samtal och iPads får stryka på foten ett tag, i alla fall så länge vädret är fint.

Vi hade stora problem med att lokalisera våra slagträn, men kollegan tog resolut saken i egna händer och lyckades köpa nya i Flemingsbergs Centrum.

Efter lunch var det dags. En liten grupp valde att promenera, några ville prova på basket och ca 10 ville spela brännboll. Det finns faktiskt en riktig basketplan en bit från skolan och bredvid den en gräsyta där man kan spela brännboll. Så vi hade en trevlig, om än något varm och svettig, eftermiddag tillsammans. Flera hade ju spelat tidigare och de nya fann sig relativt snabbt. Det gäller bara att förstå var man ska springa, att man inte ska ta slagträet med sig när man springer och att man måste ställa sig sist i kön när man sprungit in. 😉

Kollegan berättade att hon pratat med lärare på en annan ort om det här med brännboll. De var tydligen mäkta imponerade att vi fått till det. De hade inte lyckats. Heja oss! Men vi hade några halvmisslyckade gånger i Huddinge förra våren/sommaren, det hade vi. Men till sist ville nästan alla spela brännboll och det var stor skillnad på spelet mot slutet. Riktigt kul!

Att träffa bollen är inte alltid lätt om man aldrig spelat brännboll tidigare. Några slog riktigt långt. Några kastade bollen istället.

20140429-001337.jpg

Inlägg 058 i utmaningen #blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s