Idag fick eleverna var sin kalender – vilken lycka!


Tänk så lite det behövs för att göra någon lycklig!

Idag var min sjuksköterskekompis Barbro tillbaka för att fortsätta prata hälsa och livsstil med min grupp. Hon hade enkäter med sig för att ta reda på vad de tyckte om promenaden förra gången och om dagens prat om hjärnan, kosten, sömnen och motionen. Hon insåg bl.a. att det hon tyckte var lättläst var jättesvårt för eleverna att förstå. En lärdom så god som någon när man jobbar med vår målgrupp. Det är t.ex. bättre att fråga ”Hur många timmar sover du varje natt?” än att fråga ”Sover du hela natten, halva natten eller nästan ingenting alls?”

I alla fall: för att tacka gruppen för att hon fått komma hade Barbro med sig en liten kalender till var och en. Vilken dundersuccé det blev! Alla blev verkligen glada och jag ägnade en hel timme efter det att Barbro gått åt att gå igenom hur man använde kalendern, rev av hörn och skrev namn i den. Nu kan mina elever dessutom slippa A4-pappren de haft/månad och istället fylla i sin närvaro i kalendern. Så att de sedan kan kolla så att jag skriver rätt till AF och FS. Superbra!

Så tack än en gång Barbro för dagens clou!

Så här såg några av kalendrarna ut. Hyfsat små. Kallas det A6 kanske? De var inköpta på Stadsmissionen för 5:-/styck. Ett hett tips för er SFI-lärare därute!

20140422-203343.jpg

Inlägg 052 i utmaningen #blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s