DNs reportageserie ”Drömmen om Sverige” fortsätter – ett ”måsteläsa”!


Jag har ingen prenumeration på DN, men idag googlar jag och letar fler delar i reportageserien om Syrien, som jag skrev om för ett tag sedan. Niklas Orrenius skriver verkligen bra. Han skriver bl.a. att fler och fler flyr, bl.a. från en stad som heter Qamishli. Därifrån kommer flera av våra elever på Bas. Självklart gör det att hela Syrienkrisen kommer närmre och känns mer angelägen. Jag känner ju faktiskt några av de här människorna. De har upplevt en del av det du kan läsa om i reportagen.

Härom dagen handlade det om en kille som flytt till Libanon och som jobbar på en nyhetsbyrå. Libanon, med fyra miljoner invånare, har tagit emot en miljon flyktingar från Syrien. Läget börjar bli ohållbart:

DN: ”Kriget äter sig in i Beirut” av Niklas Orrenius

Ca 10 miljoner människor är på flykt från Syrien. Tidigare försökte de ta sig in i Europa via Grekland. Nu är den gränsen stängd med ett långt staket. Så nu tar turkiska flyktingsmugglare syrierna till Bulgarien istället. Där är läget för syrier hemskt. Läger med lite mat och utan skolgång för barnen. Bulgarien håller på att bygga ett knivbladsstängsel … Sveriges EU-kommissionär besökte Bulgarien. Många i Europa vill stänga gränserna. ”På en kontinent full av anti-invandringsröster åker Malmström runt som en flyktinglobbyist och missionerar om fler lagliga vägar in i Europa.”
Läs mer här i dagens reportage:
DN: ”Fast i misären. Kan EUs kommissionär hjälpa flyktingarna?”

Cecilia Malmström, Sveriges EU-kommissionär jobbar med migrations- och integrationsfrågor:

20140420-102401.jpg

Inlägg 050 i utmaningen #blogg100

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s