Firar lärarlegitimationen med bubbel och goda ostar!


Vad ska man skriva om en regnig tisdag i april – om inte glädjebeskedet från Skolverket imorse: vi är överens, Skolverket och jag! Jag är behörig att undervisa SFI och också svenska och engelska på grundskolan och gymnasiet. Plus nåt annat som jag inte förstod. Så GRATTIS mig!

För de som inte känner mig så har jag rattat om hela livet de senaste åren. Yrkesbanan är bara en del. Förut jobbade jag med serietidningar och böcker för barn- och ungdomar, vilket jag trivdes jättebra med och verkligen hade kämpat för. Nu undervisar jag vuxna invandrare med kort eller ingen skolgång från sina hemländer i att prata, läsa och skriva svenska, och det trivs jag också jättebra med. Men det har krävts en del studier på gamla dar, så jag är faktiskt rätt stolt över mig själv att jag har fixat allt.

Så vilken tur att kollegan släppte av mig i Huddinge Centrum – tack Ninni! – och jag kom på att jag ju måste skaffa lite bubbel. Och att det låg en delikatessbutik vägg i vägg med Systembolaget. Hade ett supertrevligt samtal med kvinnan som jobbade där. Vi enades om att jag hade ett viktigt jobb – det är ju en demokratisk rättighet att kunna läsa och skriva! – och att jag därför var värd några goda ostar. Och dyra kex från Olof Viktors på Österlen. 😉

I övrigt är jag mycket nöjd med att jag börjat skapa anslagstavlor på Pinterest. Det är meningen att vi ska dokumentera hur vi jobbat på Bas – och vad vi jobbat med. Kom på att Pinterest är en bra plats att göra en del av det på. Så jag har börjat med några olika anslagstavlor; om appar för läs- och skriv, om appar vi kanske ska jobba med senare, om böcker och läromedel – och om bra sajter. Det blir rätt snyggt om jag får säga det själv.

Här kan du se hur långt jag kommit på Pinterest. Man kan enkelt följa en anslagstavla och då får du besked via mail om jag lägger till nåt nytt.

Bas anslagstavlor på Pinterest

Inlägg 039 i utmaningen #blogg100

Mmmmmm:

20140408-195317.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s