Skolverkets 49 miljoner till SFI


49 miljoner av våra skattepengar går till att förbättra SFI, vilket ju är toppen. Även vi på Bas har sökt, men vi fick inget – den här gången heller. Lustigt nog är det flera som fått för sådant som vi redan håller på med, t.ex. för att kunna ha med modersmålsstödjare i undervisningen och jobba med olika digitala verktyg, som iPads.

Jag hoppas verkligen att man på något sätt får se resultatet av alla dessa projekt och att alla kan ta del av vad man kommit fram till. Så att vi inte var och en behöver sitta på sin respektive kammare och uppfinna hjulet.

Jag ser mycket fram emot att se vad Haninge kan göra med ca 1 miljon till SFI-poddar. Och Malmö, som ska ta fram en lärplattform för studieväg 1. Men vad är

förändrade pedagogiska och organisatoriska arbetssätt

? Ett företag som heter Viadidakt i Katrineholm har fått 2 miljoner för det – mest av alla. Suggestopedi kanske? Den som lever får se.

Skulle du vara intresserad av att läsa om vart pengarna går så är det bara att klicka på länken här nedanför och scrolla ner lite.

Skolverkets 49 miljoner till utvecklingen av SFI

Inlägg 008 i utmaningen #blogg100

20140308-193225.jpg

Annonser

4 responses to “Skolverkets 49 miljoner till SFI

 1. Har faktiskt delvis ett svar på dina fråga om du kommer få ta del av resultatet av dessa projekt. Jag mailade nämligen och frågade skolverket om de inte kunde offentliggöra uppföljningsrapporterna osv..fick detta svaret ”Vi har precis avslutat ansökningsomgången för statsbidrag bidragsåret 2014 för utbildning svenska för invandrare och har inte hunnit bearbeta alla kvalitetsuppföljningar. Vi kommer självklart att försöka sprida erfarenheter och lärdomar anordnare emellan. Vi håller på att planera inför olika erfarenhetsutbyten så håll utkik för mer information om när dessa kommer att bli av. ” Ska bli skoj och se vad de planerat 🙂

 2. Hej!
  Delar av lärplattformen för Studieväg 1 finns redan tillgänglig på hejsvenska.se.
  Hoppas du och dina elever kan ha glädje av sidan!
  Mvh
  Gisela Ståle
  Komvux Malmö Södervärn

  • Stort tack för tipset! Har kollat lite via Puffin på paddan, men ska testa på dator också – och visa mina elever på fredag!
   Helena

  • Stort tack för tipset! Har testat lite via Puffin på paddan men ska kolla bättre via dator – och visa mina elever på fredag!
   Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s