Hemma hos lärarna, julavslutning m.m.


Jag har inte skrivit på ett tag då jag fått problem med att redigera i WordPress. Brukar skriva på paddan, vilket är super om det ska gå fort och man vill inkludera bilder. Nu säger WordPress att jag inte kan redigera min egen blogg längre! Supermärkligt. Kan inte tillräckligt för att förstå vad jag ska göra. Och det har varit så här sedan typ Lucia. Nån som har några tips, kanske?

Vi hade i alla fall en bra avrundning på terminen. Bl.a. var vår grupp hemma både hos mig och min kollega Linda. Hos Linda skrev vi julkort – bl.a. till några elever som slutat hos oss – och åt lunch. Hos mig bakade vi pepparkakor, gjorde knäck, satte apelsiner i nejlikor och drack glögg – alkoholfri! Och träffade min hund! Och min son! Vi övade på att läsa vägbeskrivningar och att åka kommunalt. Hem till mig är det rätt långt från skolan. Jag tror att alla tyckte det var intressant att se ett svenskt hem, något som de flesta aldrig gjort. Omvärldskunskap om något! I en annan miljö så dök det också upp andra samtalsämnen. T.ex. pratade vi en del om kvinnors rättigheter i våra olika kulturer och det framkom vilka av eleverna som varit tvungna att bära burka: två från Afghanistan. Och att om man som kvinna vill skilja sig i t.ex. Somalia så tar mannen barnen!

På Lucia var hela Bas i Södertälje och lyssnade/tittade på luciatåg av elever på Wendela Hebbe-Gymnasiet. Kul!

Den 20:e var det sedan dags för avslutning. Alla hade med sig mat och innan vi avnjöt den tillsammans hade vi tre olika stationer: julpyssel (smällkarameller och nejlikor i apelsiner), tipspromenad och bingo. Och sen åt vi av den goda maten – och en massa kakor och efterrätter! – och sjöng lite julsånger. Och sedan hjälpte alla till att städa! Många fick ”kryss” på sina arbetslivskompetenser.

Efter elevavslutningen jobbade vi lärare en stund och avslutade sedan med Secret Santa, följt av ost och vin. Sen somnade jag på Tvärbanan hem!

Hemmahoslararna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s