Kartläggningssamtal och naturpromenad


Den här veckan har vi kartläggningssamtal med alla elever. Varje elev intervjuas av en lärare tillsammans med en språkstödjare eller tolk. Vi vill att eleverna ska komma till tals och få möjlighet att säga sin mening. Vi får också en bättre bild av deras bakgrund, intressen och tankar om framtiden. Det är verkligen spännande men också rätt jobbigt, då man får ta del av många svåra livsöden. Och man inser vilken privilegierad del av världen man kommer ifrån – om man inte redan visste det förstås!

Igår var min kollega Linda och jag på naturpromenad i Lina naturreservat i Södertälje. Vi fick eminent guidning av Carolina, som jobbar som naturreservatsvårdare. Vi gick drygt 3 km runt en liten sjö och fick lära oss om olika träd och fåglar i reservatet. Vi såg inte så jättemånga djur – men en liten mus, en svan och några snokar blev det. Trevlig pick-nick ingick förstås också.

Nåt som jag tyckte var roligt var att flera av eleverna insåg att man kunde jobba med det som Carolina gör. Den sortens jobb finns också! Guidar gör hon bara två veckor om året. Resten av tiden ägnas åt att praktiskt sköta om de 21 (!) naturreservat som finns i Södertälje kommun.

Nästa vecka ska de andra två grupperna göra samma utflykt och i juni ska vi på två guidningar i Huddinge och Haninge, då med Maria från Naturskyddsföreningen. Som jag har fixat! Ska bli så kul!

Naturreservat_skylt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s