Första utflykten med Bas1-gruppen


Idag var det dags: första utflykten till stan med vår Bas-grupp. Min kollega Linda och två av våra modersmålsstödjare åkte tillsammans med nio elever. Några hade aldrig varit inne i Stockholm tidigare och huvudstaden visade sig verkligen från sin bästa sida: strålande sol och drygt 20 grader. Till och med de japanska körsbärsträden i Kungsträdgården blommade!

Vi åkte allt vi pratat om i teorin i klassrummet: pendeltåg, Tvärbanan, tunnelbana och röd buss. Vi var mest på Söder: Mariatorget och Monteliusgången, där vi beundrade den fantastiska utsikten över Riddarfjärden och pratade lite om skillnaden på Mälaren och Östersjön. Lunchade sedan på Skinnarviksberget – fortfarande med glimrande utsikt. Sen gick vi ett tag tills vi hittade buss 55, som vi tog in till Kungsan. Där stötte vi – faktiskt helt oplanerat! – på vår kollega och hennes grupp, som också varit inne i stan fast på Spårvägsmuseet. Sen var alla helt slut, så de åkte hem. Själv avslutade jag med en liten promenad till Stadshuset och en glass i solen vid kajkanten.

Det var verkligen roligt att vara ute med gruppen och jag hoppas att vi kommer att göra många fler utflykter framöver. Åka båt var ett starkt önskemål från flera, då det var något man aldrig tidigare gjort. Hoppas kunna hitta nån hyfsat billig åktur, gärna lite längre än med Djurgårdsfärjan. Några förslag?

Under helgen ska jag ladda upp och gå igenom de foton jag tog. Tanken är att vi ska försöka prata om utflykten med hjälp av bilderna. Om det funkar gör vi också en HaikuDeck tillsammans. Annars får jag göra en själv. (Som ett enkelt bildspel via en app.) Möjligen lägger jag upp nån bild här också. Lite körsbärsblommor eller så!

Nu är det långhelg! Superskönt! Önskar er som hittat hit en avkopplande ledighet!

Stadshuset Kungsan_körsbärsblom

Från Monteliusgången på Söder såg vi förstås Stadshuset. Och i Kungsträdgården blommade körsbärsträden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s