Önskelista


I projektledarens frånvaro fortsätter vi med att läsa kursplaner, leta material och i största allmänhet prata ihop oss. Högt och lågt blandas:

Det fanns ett kök att tillgå och vi blev genast eld och lågor och såg framför oss allt bra vi skulle kunna göra med eleverna där. Men det fanns ingen ugn! Kan vi ha råd med en tro?

Vad är målen för våra elever inom projektet? Klara A-nivån? Klara hela studieväg 1? Vi trodde att vi skulle få diskutera detta med berörda rektorer idag, men de kom inte trots att vi laddat med kakor. Måste blivit nåt missförstånd.

Vi känner in oss i våra tre klassrum. Hur kan vi möblera och pimpa dem på bästa sätt? Suggestopedikollegorna är upprörda över att två av salarna är för små. Då skulle de sett mitt förra klassrum!

Hur ska vi få till det med kommunikationen mellan de iPads vi fått löfte om att köpa in och de två Smartboards som tydligen är beställda? Jag har fixat in oss på workshop i Apples nya butik i Täby Centrum. Vi håller tummarna för att de har några bra svar. De var i alla fall supertrevliga och hjälpsamma. Så trevliga att jag härom dagen köpte mig min första iPad! Till mig själv i födelsedagspresent. Är helnöjd! Skriver på den nu.

SFI-lärarna hade pysselverkstad och började knåpa på sin första dialog. Den ska bl.a. handla om hur man tar sig fram med kommunala färdmedel. De jobbar enligt suggestopedimetoden. På eftermiddagen ska vi Bas-lärare sedan omsätta detta i praktiken. Trafik blir vårt första tema.

Jag fixar stockholmskartor, kollar om cyklar och simskola och sammanställer vår önskelista över material vi vill ha. Den innehåller allt från världskartor, länskartor, språkmemory, bildkort, vanliga läroböcker och mattematerial till penngrepp. Och ugnen.

Imorrn ska en av kollegorna och jag kolla in Bokverkstan, Specialpedagogiska institutets bokutställning. Där hittar vi säkert mer till vår önskelista.

Mellan varven stressar jag upp mig för att jag fått för mig att jag ska få till en sammanställning av den norska Basis-planen, som är en jättebra utgångspunkt, med den svenska grundskolans kursplan för typ lågstadiet. Vi måste få till tydliga steg och delmål inom de olika ämnena. Helst med lite materialtips också. Allt detta hade jag tänkt mig i ett Excel-dokument. Jag som hatar Excel. Vi får se hur det går. Påsken är lång, haha!

Och snart är det ju påsk! Imorrn kväll drar kidsen, Mårran och jag till västkusten. Där är det i stort sett internetmörker, förutom i telefonen. Så jag hoppas Comviq är med mig i min nya fina iPhone – 4.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s