Första dagen på nya jobbet


Wow! Vilken dag! Det här känns verkligen sååå kul! Vi enades genast om att det var bättre än julafton! I morse träffades vi alla för första gången, dvs vi sex lärare (tre SFi och tre Bas) och vår projektledare. Modersmålsstödjarna får vi träffa senare. I början av april om jag inte minns fel. Vi irrade runt lite i lokalerna på Huddinge Vux och hoppades att vi snart kommer att lära oss hitta. Vi var i alla fall väldigt nöjda med att hitta till lärarnas lunchrum – med terrass! – och kopieringsrummet. Kök som vi kan använda i undervisningen lär också finnas. Alla vi träffade var supervänliga och vi kände oss verkligen välkomna!

Vi har ett lärarrum där vi ska försöka boa in oss så snart som möjligt. Under över alla under var vi helt överens om vem som skulle sitta var. Lottdragning behövdes inte och vi kände oss superflexibla. Vi kikade också på de tre lektionssalar vi ska få husera i och SFI-lärarna – som ska jobba enligt suggestopedi-metoden – började genast snacka om hur vi på bästa sätt kunde inreda dem. Tur att vi redan har en lamineringsmaskin, haha! Det var utkvittering av nycklar och login till mailen och diverse annat administrativt jox.

Många nya intryck var det och jag återkommer säkert med fler tankar och funderingar. Allt känns spännande – och faktiskt också rätt svårt, om jag ska vara ärlig. Vi ska alltså skapa en basutbildning med moduler i t.ex. hälsa, arbetsliv, omvärldskunskap, matematik och datakunskap. Grundläggande vuxenutbildning på basnivå helt enkelt! Som ska förstås av människor som i många fall inte kan läsa och skriva på något språk. Vi börjar med det muntliga och snart även med alfabetiseringen, dvs att lära sig läsa och skriva – på sitt andraspråk. Eller säkert tredje eller fjärde för en del. Hur förklarar du t.ex. demokrati för någon som inte förstår vad du säger? Men – vi börjar med mer konkreta saker som att lära sig hitta med kommunala färdmedel och basmatematik. Och som väl är har vi ju modersmålsstödjarna. Att träffa dem ska bli så kul!

De närmsta två veckorna ska vi bas-lärare bl.a. läsa in oss på diverse kursplaner och SFI-lärarna gå klart sin kurs i suggestopedi. Vår projektledare drar till Gambia! Och efter påsk åker vi till Oslo på studiebesök till Vox Basis! Plus en massa annat. Mycket att smälta blir det!Image

Här är vi – minus en. Jag står näst längst till höger. Varför inga män kanske du undrar? Man sökte de bästa och det blev förstås kvinnorna, haha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s